Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 februarie 2016, 12:30 views 8530
CMC a suspendat construcţia blocurilor pe trei adrese din capitală
19 februarie 2016, 12:30 views 8530

CMC a suspendat construcţia blocurilor pe trei adrese din capitală

Construcţiile blocurilor locative pe trei adrese din capitală vor fi suspendate. Consiliul municipal Chişinău a solicitat de a retrage autorizaţiile de construcţie pe adresele Ion Creangă 1, Andrei Doga 32/2 şi Nicolae Dimo 1. O decizie în acest sens a fost votată la şedinţa Consiliului municipal de joi, 18 februarie 2016, transmite IPN.

Totodată, consilierii au solicitat suspendarea pe termen de 30 de zile a construcţiilor de pe adresele Decebal 70 şi Decebal 72/2, unde este situată Şcoala sportivă a rezervelor olimpice.

De asemenea, consilierii au decis să fie instituită o comisie de lucru pentru modificarea modalităţii de atribuire a terenurilor din proprietatea Consiliului municipal Chişinău şi a modului de autorizare a construcţiilor în capitală pentru perioada 2011-2015. Din această comisie vor face parte şapte persoane: şase consilieri şi un reprezentant al societăţii civile. Comisia va sistematiza, până la data de 30 aprilie 2016, toate materialele referitor la şantierele unde a fost suspendată construcţia şi va prezenta în CMC raportul şi propunerile sale.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

CMC , construcție , blocuri de locuit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.