Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 februarie 2016, 16:28 views 6855
La Chișinău a fost inaugurată expoziția ”ExpoVin Moldova 2016” (Foto)
17 februarie 2016, 16:28 views 6855

La Chișinău a fost inaugurată expoziția ”ExpoVin Moldova 2016” (Foto)

Expoziția "ExpoVin Moldova - Chișinău Wines & Spirits Contest 2016" a fost inaugurată astăzi la Palatul Republicii din capitală.

La deschiderea oficială au participat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, precum și producătorii naționali și internaționali de vinuri.

Ministrul Eduard Grama s-a arătat nemulțumit de modul de desfășurare a expoziției, deoarece "în prezent, aceasta și-a pierdut din valoare și importanță, de vină fiind embargoul impus de autoritățile ruse vinurilor moldovenești".

"Pînă în anul 2006, această expoziție avea un rol important în promovarea vinurilor și a produselor vitivinicole pentru companiile de specialitate moldovenești. Acum acest lucru nu mai este la fel, pentru că principala piață de desfacere a vinurilor din Moldova a fost închisă. Dacă în trecut potențialii consumatori externi veneau la producătorii vitivinicoli de la noi, în prezent, aceștia trebuie să meargă în străinătate pentru a-și căuta piețe de realizare și promovare a vinurilor".

Totuși, oficialul a declarat că modul de organizare a expoziției are și unele aspecte pozitive și anume faptul că "sînt expuse publicului larg tehnica specială de producere a vinului a agenților economici autohtoni. Astfel, se promovează nu doar o singură ramură vitivinicolă, ci mai multe", a precizat Grama.

La expoziția din acest an participă 92 de companii. Dintre acestea 56 sînt producători din nouă state precum Armenia, Azerbaidjan, Germania, Rusia, România, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina și Moldova. De asemenea, producătorii vor prezenta 322 mostre de vinuri şi băuturi spirtoase (127 probe din străinătate şi 194 din R. Moldova). Expoziția va fi deschisă pînă pe data de 19 februarie curent.

Concursul Internaţional al vinurilor şi băuturilor alcoolice "ExpoVin Moldova - Chișinău Wines & Spirits Contest" se desfăşoară în țara noastră anual, începînd cu 1992. Acesta este unul din cele 21 de concursuri din lume care se desfăşoară sub patronatul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , vin , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.