Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 noiembrie 2015, 17:08 views 6825
35 de patroni de cluburi riscă să rămînă fără autorizaţie de activitate
17 noiembrie 2015, 17:08 views 6825

35 de patroni de cluburi riscă să rămînă fără autorizaţie de activitate

35 de localuri din ţară riscă să rămână fără autorizaţie de activitate ca urmare a controalelor inopinate efectuate de inspectorii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Potrivit informaţiilor, timp de aproape două săptămâni au fost controlate circa 300 de localuri, dintre care doar 54 îndeplinesc normele şi regulile de securitate în caz de incendiu.

Totodată, în urma controalelor, inspectorii au iniţiat proceduri de suspendare a activităţii a 34 de agenţi economici, localurile cărora prezintă pericol real pentru viaţa şi sănătatea oamenilor.

Mai mult decât atât, instanţele de judecată au emis deja decizii de suspendare a activităţii pentru 3 localuri, iar altele riscă să fie închise după examinarea cauzelor în instanţe.

În acelaşi timp, Serviciul Situaţii Excepţionale a expediat demersuri în adresa administraţiilor publice pentru a retrage autorizaţiile de funcţionare a 50 de obiective care prezintă pericol sporit.

PUBLIKA.MD aminteşte că aceste verificări în lanţ vin în urma incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 56 de persoane.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

licenţa , riscuri , incendiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
550 locuitori

Parcani este un sat din cadrul comunei Răciula, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 550 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.