Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2015, 14:59 views 9484
Studiu internaţional: Cât de calitativ e să locuieşti în Chişinău
Foto: livejournal.com
16 iunie 2015, 14:59 views 9484

Studiu internaţional: Cât de calitativ e să locuieşti în Chişinău

Chişinăul este printre oraşele cu cea mai slabă calitate a vieţii. Cel puţin asta arată un studiu publicat de portalul Numbeo, una dintre cele mai importante baze de date din lume referitoare la nivelul de trai. Totuşi, situaţia din capitala Moldovei este mai bună decât cea din Moscova şi Kiev.

Potrivit cercetării, cea mai înaltă calitate a vieţii este în Canberra, capitala Australiei. Aceasta este urmată de Ottawa din Canada şi Zurich din Elveţia. La polul opus sunt capitalele Braziliei, Mongoliei şi Venezuelei.

Chişinăul este pe locul 126 din 150 de oraşe. Bucureşti este pe 117, Kiev pe 133, iar Moscova pe 139.

La baza clasamentului au fost mai multe criterii, printre care nivelul de populaţie, timpul petrecut în trafic, valoarea bunurilor în comparaţie cu veniturile populaţiei şi nivelul de siguranţă al oamenilor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Moldova , calitate , viata , studiu

Comentarii

 (1)
  • #1 reds Răspunde Citează selecţia
    foarte urit e traiul in moldova,salarii mici,guvern care fura cu mult mai tare de cat comunistii furau cind-va,coruptie,rusofobie,gaii,si alte borituri europene
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.