Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 mai 2015, 10:37 views 7992
17 candidaţi la funcţia de primar al Chişinăului
15 mai 2015, 10:37 views 7992

17 candidaţi la funcţia de primar al Chişinăului

Procesul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea în cursa electorală a luat sfârşit. În bătălia pentru fotoliul de primar al capitalei s-au înscris 17 candidaţi.

Printre aceştia se numără actualul primar, Dorin Chirtoacă, din partea PL; ministrul Culturii, Monica Babuc, din partea PD; fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean, desemnat în cursa electorală de PLDM; milionarul Vasile Chirtoca, reprezentantul PCRM.

La cele 51 de fotolii din Consiliul Municipal Chişinău pretind câte 51 de reprezentanţi din partea a 18 partide, dar şi 21 de candidaţi independenţi. Printre care activiştii Oleg Brega, Maia Laguta şi John Onoje.

Lista completă a candidaţilor la locale va fi făcută publică în zilele următoare, atunci când se va finaliza sistematizarea informaţiilor, spun reprezentanţii CEC.

Alegerile locale care se vor desfăşura pe 14 iunie vor costa bugetul de stat 65 de milioane de lei.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , 2015 , alegeri , CEC

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.