Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 mai 2014, 12:20 views 8218
O nouă ediţia a Festivalului „Mai Dulce”, în centrul vechi al Chişinăului
Foto: diez.md
26 mai 2014, 12:20 views 8218

O nouă ediţia a Festivalului „Mai Dulce”, în centrul vechi al Chişinăului

Festivalul „Mai Dulce", deschis pentru toţi iubitori de dulciuri tradiţionale. Acţiunea din centrul vechi al Chişinăului a fost un punct de atracţie atît pentru copii, cît şi pentru adulţi, relatează Mesager.

În centrul vechi al Chişinăului, pe un întreg cartier au fost întinse mese cu dulciuri de tot felul. Sub genericul „Cămara cu reţete de la mama" au fost expuse cele mai delicioase bucate cum ar fi plăcintele, torturile şi biscuiţii de casă. Cei care s-au costumat într-un mod mai deosebit şi au procurat un bilet în schimbul unei sume simbolice, au avut ocazia să guste din toate aceste bunătăţi.

Organizatorii au avut grijă ca vizitatorii, nu doar sa guste din reţete tradiţionale, ci să le şi înveţe. Astfel, pe parcursul întregii zile, în cadrul Festivalul „Mai Dulce", s-au desfăşurat diferite ateliere gastronomice, jocuri dar şi tîrguri de artizanat.

Nici anul acesta nu a lipsit trofeul Cireaşa de pe Tort", creat, la rugămintea organizatorilor, de meşterul-ceramist Andrei Sclifos. „Cireaşa de pe Tort" a fost oferită pentru „Cel mai delicios desert tradiţional" şi „Cel mai delicios desert internaţional".

„Mie îmi place mult că avem aer, avem spațiu, oamenii se pot plimba, oamenii au ce face, copii sunt încîntați să-și vîndă păpușele și jucăriile de care au obosit. Pe scenă e nebunie, prăjiturile se vînd, toata lumea e fericită", constată Nata Albot, organizator.

Festivalul „Mai Dulce" a reunit 50 de gospodine şi meşteri populari.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.