Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 noiembrie 2013, 10:27 views 9275
29 noiembrie 2013, 10:27 views 9275

Proteste la Primărie: Oamenii sînt nemulţumiţi de construcţiile neautorizate


Foto: prime.md

Şedinţa de joi a Consiliului Municipal a început cu proteste. Cîteva zeci de persoane şi-au manifestat nemulţumirea faţă de construcţiile neautorizate din oraş. Un grup de protestatari a fost primit la şedinţa municipalităţii.

Protestatarii s-a adunat în holul primăriei, chiar înainte de Ședința Consiliului Municipal. Oamenii sunt nemulțumiți de ridicarea mai multor construcții în apropierea blocurilor în care locuiesc.

„O să fie construită astfel casa lîngă blocul nostru cu un etaj mai înalt și nu o să avem lumină", spune un protestatar.

„Ne-am adunat aici pentru că au fost încălcate drepturile noastre a fost începută o construcţie între casele 8 şi 8/1 de pe şoseaua Balcani, o fost săpată groapa şi pe timp de iarna o să îngheţe fundamentul casei și ţevile din casă", spune altul.

Cîțiva protestatari au fost delegați la ședința Consiliului Municipal pentru a discuta cu aleșii locali. Pe masa consilierilor sunt peste 70 de chestiuni, cea mai importantă fiind avizarea bugetului pentru anul viitor. La ședință nu va participa primarul Dorin Chirtoacă, întrucît se află la Vilnius.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , protest , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
591 locuitori

Pepenii Noi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Pepenii Noi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 591 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.