Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 februarie 2023, 12:00 Muzica clasica views 828
Cinci hectare vor fi retrase din circuitul agricol pentru construcția Spitalului Regional Bălți
03 februarie 2023, 12:00 Muzica clasica views 828

Cinci hectare vor fi retrase din circuitul agricol pentru construcția Spitalului Regional Bălți

Parlamentul a adoptat ieri un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a unui teren în vederea construirii pe acesta a Spitalului Regional Bălți, comunică MOLDPRES.

Terenul este situat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani și se află în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția". El a fost selectat pentru construcția Spitalului Regional Bălți în urma unei analize realizate de către Ministerul Sănătății, reprezentanții administrației publice locale de comun cu experții internaționali contractați de către a Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Noul spital regional de nivel terțiar va avea o suprafață estimativă de 38 mii m2, cu un număr total de 440 de paturi, beneficiari finali fiind populația regiunii de nord a țării, care va avea acces la servicii medicale terțiare de calitate și sigure.

Totodată, în proiect se prevede transmiterea dreptului de administrare asupra acestui teren de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova în scopul construcției Spitalului Regional Bălți.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Balti , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.