Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2012, 10:53 Muzica clasica views 7654
26 octombrie 2012, 10:53 Muzica clasica views 7654

Municipiului Bălţi îi va fi atribuit statutul de unitate administrativ-teritorială de nivelul doi

Municipiului Bălţi îi va fi atribuit statutul de unitate teritorial-administrativă de nivelul doi, astfel fiind egalat cu statutul municipiului Chișinău. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, în prima lectură, de Parlament, cu votul unanim al deputaţilor prezenţi la şedinţă, transmite MOLDPRES.

În prezent, municipiul Bălţi are statut de unitate teritorial-administrativă de nivelul unu. Tudor Deliu, unul dintre autorii proiectului, a declarat că scopul acestuia este corectarea unei greşeli comise în anul 2001, atunci cînd municipiul Bălţi a obţinut statutul de unitate administrativ-teritorială de nivelul I.

Proiectul de lege stipulează, în particular, că administrarea publică a municipiului Bălţi se efectuează de consiliul municipal, consiliile săteşti ca autorităţi deliberative, şi de către primarul municipiului Bălţi şi primarii satelor ca autorităţi executive. De asemenea, Consiliul Municipal Bălţi se poate întruni în şedinţă extraordinară în cazul unor probleme de neamînat sau de cîte ori este necesar, la iniţiativa primarului municipiului sau la cererea scrisă a cel puţin o treime din numărul de consilieri aleşi.

Proiectul de lege urmează a fi votat şi în lectura a doua de către deputaţi. Ulterior, urmează să fie adoptată Legea privind statutul municipiului Bălţi, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

localitati , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.