Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2019, 12:00 Muzica clasica views 14199
Cîte 50 de lei de la fiecare, pentru o slujbă de sfințire a grădiniței
11 mai 2019, 12:00 Muzica clasica views 14199

Cîte 50 de lei de la fiecare, pentru o slujbă de sfințire a grădiniței

Scandal la o grădiniță din municipiul Bălți. Mai mulți părinți sînt nemulțumiți de faptul că administrația instituției a cerut cîte 50 de lei de la fiecare, pentru o slujbă de sfințire a clădirii.

Pe de altă parte, angajații instituției spun că decizia de a sfinți Grădinița a fost luată în comun cu părinții, iar acum nu înțeleg de ce aceștia se revoltă.

Părinţii, care au cerut să le păstrăm anonimatul, spun că s-ar aduna o sumă nejustificat de mare pentru slujba de sfințire planificată pentru 18 mai. Cei care au refuzat să contribuie financiar au fost obligați să prezinte certificate pentru absențele copiilor în perioada sărbătorilor pascale.

"Unii părinți nu s-au lenevit și au deschis regulamentul care prevede clar că dacă copilul absentează nemotivat trei zile consecutiv, fie pe motiv de boală sau alte motive, este nevoie de certificat, cu excepția zilelor de odihnă și a celor de sărbătoare", a spus un părinte.

"Aici e un bărdac adevărat. Să facem un simplu calcul aritmetic: 13 grupe a cîte 25,28 de oameni, iese cîte 300 - 350 de oameni, cîte 50 de lei 18 mii de lei. De unde ea vrea să aducă preotul, din Vatican?. Am hotărît că 50 e mult și să dăm mai puțin, și am înțeles că deja sînt hărțuiți copii", a declarat un bărbat.

Părinții spun că administrația grădiniței ar fi exercitat presiuni și asupra unor educatoare. Iar de teama ca micuţii lor să nu fie marginalizaţi, unii au recunoscut că s-au văzut nevoiţi să dea banii ceruţi:

"Nu fiecare îşi permite. Şi pentru mine este o sumă mare. Aşa bani nu-i găseşti pe drum, nu-i cîştig atît de uşor, dar pentru copilul meu nu-mi este milă să îi dau."

"Eu cred că nu este bine să strîngă bani ăștia, dar noi nu avem încotro."

Şi angajaţii instituţiei au o explicaţie. Ei spun că părinţii au acceptat benevol să ofere această sumă de bani:

"Cincizeci de lei nu sînt 500 și nici 100 sau 200 de euro. Trăim într-un oraș și cunoaștem situația."

"A fost o inițiativă a părinților pe care au adresat-o administrației grădiniței cu propunerea ca în ajunul Sărbătorilor de Paște, de ziua orașului, să facem această activitate frumoasă. S-a discutat cum putem face, ce resurse să atragem, au fost făcute adunări de părinți", a spus director-adjunct al Grădiniței nr.3, Ludmila Griniuc.

Directoarea grădiniței, dar și primarul de Bălți, Nicolae Grigorișin, au refuzat să comenteze situația.

"– La Grădinița nr.3 din Bălți s-au adunat bani de la părinți. – Repet: nu ofer comentarii postului dvs. de televiziune", a declarat Grigorişin.

Grădiniţa nr.3 din Bălți este frecventată de aproape 300 de copii.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

bani , grădiniţa , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
275 locuitori

Zarojeni este un sat din cadrul comunei Gura Căinarului, raionul FloreştiSatul Zarojeni este situat la distanța de 16 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 275 de oameni. Satul Zarojeni a fost întemeiat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.