Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iulie 2022, 13:30 Meşteşuguri populare views 1799
Mişcarea de Tineret Voievod a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare
02 iulie 2022, 13:30 Meşteşuguri populare views 1799

Mişcarea de Tineret Voievod a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare

Mişcarea de Tineret Voievod, în semn de recunoştinţă şi respect faţă de marele voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt, canonizat graţie meritelor sale, recunoscut de popor şi biserică, au depus flori la monumentul Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul capitalei.

Reprezentanții mișcării consideră că această dată este importantă pentru poporul moldovenesc, consolidat în trecut în jurul unor valori naţionale care i-a adus echilibrul spiritual şi forţa de a trece peste timpuri grele marcate de războaie. Faptele marelui domnitor au relevat nu doar inteligenţa şi arta de a conduce, dar şi capacitatea de a uni poporul în jurul unei idei promovate de unii şi pînă astăzi.

  

„Astăzi este o zi importantă pentru toți moldovenii care trăiesc la noi în țară, dar și peste hotare. Pe 2 iulie, sărbătorim Ziua Canonizării lui Ștefan cel Mare. Ștefan cel Mare este un patron spiritual. Noi des mergem la mănăstirea Putna, acolo unde este înmormîntat Ștefan cel Mare și pentru noi este o călăuză în viață, un exemplu, un simbol al națiunii noastre moldovenești. În fiecare an, pe 2 iulie, noi sîntem aici pentru a depune flori și a ne aminti despre acest mare voievod”, a declarat liderul mișcării „Voievod”, Nicolae Pascaru.

„Ne bucură să vedem că tinerii nu uită de asemenea eroi ca Ștefan cel Mare și îl comemorează și înțeleg că fără elogierea trecutului, viitor nu există. Înemnăm tinerii din țara noastră să-și amintească despre istoria Moldovei și să nu uite despre oamenii datorită cărora țara noastră astăzi există”, a menționat ex-deputatul Marina Radvan.

Pe 2 Iulie 1504 s-a încheiat domnia lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domn al Moldovei. A domnit 47 de ani. A fost o domnie plină de acțiune, dedicată construcției și întăririi Țării Moldovei. Cel mai des ni-l amintim pe Ștefan cel Mare ca pe un luptător, care a dus peste 40 de războaie și bătălii apărînd hotarele și interesele țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , flori , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.