Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iunie 2021, 12:30 Meşteşuguri populare views 2551
În suburbiile capitalei vor fi repartizate 58 de autobuze pînă la toamnă
24 iunie 2021, 12:30 Meşteşuguri populare views 2551

În suburbiile capitalei vor fi repartizate 58 de autobuze pînă la toamnă

Primăria capitalei își propune pînă la toamnă să repartizeze în localitățile din componența Chișinăului 58 de autobuze cu parcurs.

Ion Ceban a anunțat că Direcția Transport a finalizat procedura de încheiere a contractelor, astfel încît vor fi puse la dispoziție 18 autobuze dintre care MAN și Volvo. Totodată, a fost finalizată procedura de procurare a altor 40 de autobuze VDL cu parcurs.

"Am comunicat cu primarii și cu responsabilii pentru a pregăti lista celor necesare, precum stații, reparația drumurilor, dar și unde este stringent nevoie de transport și cîte unități. Cît timp sînt clarificări la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la procurarea a 100 de autobuze, locuitorii din suburbii nu au acces la transport, iar cele existente sînt vechi și uzate", a declarat Ion Ceban.

Despre necesitatea stringentă a transportului public au spus și locuitorii suburbiilor cînd au participat la sondajul organizat de Primăria Chișinău.

Edilul a anunțat că Primăria a transmis 65 de milioane de lei pentru dezvoltarea proiectelor în suburbii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

autobuz , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.