Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Deţinătorii de terenuri amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol vor primi compensaţii

Deţinătorii de terenuri amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol vor primi compensaţii

Deținătorii de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol vor putea primi compensaţii pentru anul 2016, potrivit hotărîrii adoptate în ședința de astăzi a Guvernului, informează MOLDPRES

Anterior, au fost elaborate listele cu beneficiari, în baza unui Regulament special aprobat în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Cancelaria de Stat. Pentru fiecare hectar, fermierii vor primi aproximativ 1230 de lei.

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului şi vor ajunge la Consiliul raional Dubăsari, care va acorda plăţi directe proprietarilor de terenuri pentru anul 2016 din satele Cocieri, Coşniţa, Doroţcaia, Molovata Nouă şi Pîrîta.

Suprafaţa terenurilor amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol este de 6495 de hectare, iar suma totală a transferului va fi de aproape opt milioane de lei. Fermierii nu-și pot lucra terenurile din anul 2003, cînd administraţia de la Tiraspol a blocat accesul fermierilor la pămînturile care le aparţin.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

compensații , teren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
888 locuitori

Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.