Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 februarie 2018, 14:50 Strategia de consolidare a societăţii civile views 13258
Finalitate în dosarul minei prăbuşite din Paşcani
20 februarie 2018, 14:50 Strategia de consolidare a societăţii civile views 13258

Finalitate în dosarul minei prăbuşite din Paşcani

Preşedintele Cooperativei de Producţie „Orizont Extragere" din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii subteran de muncă din cadrul aceleiaşi cooperative vor compărea pe banca acuzaţilor.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor trei pentru încălcarea regulilor de securitate la efectuarea lucrărilor de exploatare minieră, soldată cu decesul a trei persoane.

Tragedia a avut loc pe 20 noiembrie 2017, în mina de calcar pentru tăierea blocurilor mici a zăcămintelor „Cricova II, sectorul „Scurta", stratul „80" amplasat la 2,5 km spre nord-vest de satul Paşcani, raionul Criuleni. În timp ce se efectuau lucrări de tăiere a pietrei, din tavan au căzut rocile de calcar pe o suprafaţă de aproximativ 90 metri pătraţi, provocînd decesul a trei angajaţi.

Pentru asigurarea prejudiciului material şi moral cauzat prin infracţiune, procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe o serie de bunuri imobile şi mobile, inclusiv: un teren, un apartament şi trei automobile – toate aparţinînd inculpaţilor.

Doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina, încheînd cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. În prezent, cei trei au interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă de la 3 pînă la 10 ani închisoare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Mină , Dosar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.