|
Autoritățile călărășene își doresc să lanseze un proiect de promovare a turismului
Autoritățile călărășene sînt tot mai interesate de promovarea turismului autohton. Conducerea raionului își dorește să lanseze un proiect ce presupune crearea unui traseu turistic inedit, prin care să atragă cît mai mulți vizitatori atît la Călărași, cît și în raioanele vecine: Ungheni și Nisporeni.
"Am depus proiectul respectiv, în speranța că va fi acceptat și vom obține finanțarea necesară, la Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Ne-am propus ca obiectiv general dezvoltarea economică durabilă şi competitivă a regiunii noastre, incluzînd și raioanele Străşeni, Nisporeni și Ungheni", a precizat pentru "Expresul" Aurica Amariei, specialist la Direcția Cultură și Tursim din Călărași.
Potrivit dînsei, proiectul, în valoare de aproape 28 de milioane de lei, are drept scop valorificarea potențialului turistic în cele patru raioane, îmbunătăţirea accesului la servicii şi utilităţi publice de calitate, creşterea calităţii serviciilor turistice și reabilitarea patrimoniului cultural şi a infrastructurii turistice în regiune.
La Călărași se dorește crearea unui Centru de informare, unde turiștii ar obține toată informația privind locurile ce merită să fie vizitate și cum ar putea să ajungă acolo. Se planifică instalarea a 170 de indicatoare, 40 de panouri informative care să le vină în ajutor turiștilor. Aici va fi specificată distanța pînă la fiecare obiectiv turistic, ce servicii prestează şi care sînt costurile.
Mai mult ca atît, proiectul prevede renovarea a 1,7 km de stradă în Călărași, crearea a zece popasuri turistice, renovarea Centrului regional de dezvoltare şi promovare a turismului în Călăraşi, crearea a patru itinerare turistice omologate şi patru itinerare pentru ciclişti neomologate, construcția unei scene amfiteatru, renovarea sediului Muzeului de Istorie şi Etnografie din Călărași, amenajarea parcului Aleea Clasicilor.
Responsabilii susțin că acest proiect ar putea fi realizat în trei ani.
"Sper că proiectul nostru va prezenta interes și va fi finanțat de Agenția Regională de Dezvoltare Centru", a spus, la final, Aurica Amariei.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1610
- Populația:
- 2143 locuitori
Izvoare este un sat şi comună din raionul Făleşti. Izvoare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2143 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1610.
Comentarii
(0)