Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 mai 2015, 15:44 views 7145
Germania a amenajat o sală pentru croitorese la Giurgiuleşti
21 mai 2015, 15:44 views 7145

Germania a amenajat o sală pentru croitorese la Giurgiuleşti

Acum cîteva luni o sală nefolosită din cadrul liceului „Mihail Sadoveanu" din Giurgiuleşti a fost transformată prin iniţiativa învăţătoarelor şi cu sprijinul financiar al Ambasadei Germaniei la Chișinău în valoare de 6725 de euro într-un atelier de croitorese pentru elevele şi locuitoarele comunei.

Au fost cumpărate mai multe maşini de cusut şi tricotat, mobilă şi un laptop, iar pereţii au fost renovaţi după bunul plac al învăţătoarelor, sala devenind astfel un loc cald şi primitor pentru cei cărora le place lucrul de mînă.

În acest spaţiu are loc de mai multe ori pe săptămînă lecţia de educaţie tehnologică. Locuitoarele comunei Giurgiuleşti îşi petrec după-amiezile aici, adunîndu-se pentru a croşeta, împleti şi a discuta. Hainele confecţionate manual şi feţele de masă sînt comercializate de către fetele şi doamnele talentate, sau sînt purtate de ele. Practicînd lucrul de mînă, tinerele cunosc îndeaproape profesia de croitor. Prin aceasta Ambasada Germaniei le deschide o perspectivă profesională şi le susţine într-un hobby creativ.

Sursa: www.chisinau.diplo.de

Cuvinte cheie:

localitati , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.