Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 noiembrie 2012, 12:50 views 11514
02 noiembrie 2012, 12:50 views 11514

Primul Festival al Cartofului la Corjeuţi

Un Festival al Cartofului va avea loc în premieră în satul Corjeuţi (raionul Briceni) la 11 noiembrie, anunță trm.md. Festivalul va promova cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiţionale gătite din cartofi şi va prezenta cartoful în toate formele sale: crud, pentru a fi cumpărat; gătit sub formă de bucate fierbinţi sau reci.

De ani buni, locuitorii satului Corjeuți își cîștigă pîinea din creșterea cartofilor. Corjeuțenii, primii agricultori din R. Moldova care au început să cultive cartofi pe suprafeţe mari, fac investiţii importante în cultura cartofului. În anul 2011, în raionul Briceni, suprafeţele recoltate cu cartofi s-au mărit cu aproximativ 30 la sută, iar roada obținută acoperea de două ori necesităţile ţării.

Programul Festivalului include: iarmarocul produselor agricole, tîrgul meşterilor populari, concurs de desene, prezentarea noilor tehnologii de cultivare a cartofului, spectacol de muzică şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară, concursul bucatelor din cartofi (cu degustare), concursul standurilor cu legume, concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară, hora satului și altele.

Evenimentul este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria Corjeuți, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Consiliul Raional Briceni.

Cuvinte cheie:

localitati , moldovenii , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.