Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2014, 10:34 views 15254
Cozi la icoana făcătoare de minuni
Foto: jurnaltv.md
30 iunie 2014, 10:34 views 15254

Cozi la icoana făcătoare de minuni

Sute de credincioşi s-au îmbulzit, duminică la icoana Maicii Domnului cu trei mîini, adusă la Grătieşti de pe muntele Athos din Grecia. Enoriaşii au aşteptat la coadă, pentru a se ruga la minunea despre care se spune că ajută femeile care nu pot naşte copii, dar şi persoanele bolnave. Unii au venit în speranţa de a se trata de boli, alţii s-au rugat pentru bunăstare.

Nerăbdători să ajungă la icoană, oamenii aproape că s-au călcat în picioare în biserica "Sfînta Treime" din Grătieşti pentru a se atinge de minunea dumnezeiască.

Preoţii spun că enoriaşii vin şi noaptea să se roage la icoană.

Zugrăvirea celei de-a treia mîini pe această icoană este legată de o minune petrecută în viaţa Sfîntului Ioan Damaschin, care a fost pedepsit de împăratul Leon, prin tăierea mîinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al icoanelor. Sfîntul Ioan a luat mîna sa tăiată şi a mers în faţa icoanei Maicii Domnului cerînd vindecare, lucru care s-a şi întîmplat. Drept mulţumire el a adăugat la acea icoană o mînă de argint. Icoana Maicii Domnului cu Trei Mîini va rămîne în Moldova pînă pe 1 iulie.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

icoana , biserica , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.