|
Gunoiștea de la Trușeni amenință securitatea ecologică a capitalei (Video)
Gunoiștea neautorizată din comuna Trușeni amenință securitatea ecologică a capitalei.
De această părere este președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava", Oleg Sclifos. Într-un interviu pentru NTV Moldova acesta a susține că administrația comunei Trușeni tergiversează procesul de închidere a gropii de gunoi din localitate.
De menționat că pe marginea acestui acest caz Procuratura Generală a intentat un dosar penal încă în luna martie, însă accesul spre acest poligon a fost închis abia recent. Potrivit ecologiștilor, închiderea drumului spre acest poligon de depozitare a deșeurilor este o măsură ineficientă, deoarece gunoiul continuă să polueze aerul, solul și apa, iar jurnaliștii de la NTV au observat urme proaspete ale roților de camioane care continua să aducă deșeurile în zonă.
„Consecințele nefaste pe care le are groapa de gunoi de la Trușeni asupra mediului devin mai vizibile pe timp de ploaie. Șuvoaiele care spală deșeurile se scurg în lacul din localitate. Deși locul este închis am găsit urme proaspete ale autospecialelor, semn că aici continuă depozitarea deșeurilor. Într-o ședință operativă din luna august de la Primăria Capitalei, primarul general interimar a declarat că teritoriul pe care se află groapa de gunoi a ajuns în proprietate privată, iar responsabilii din cadrul Primăriei Trușeni neagă că ar fi autorizat deschiderea unei gunoiști pe acest teritoriu", a menționat Sclifos.
În prezent drumul spre groapa de gunoi din comuna Trușeni este blocat cu bariere de beton.
„Gunoiștea din Trușeni va lovi dur și asupra situației ecologice din capitală. Chiar acum, pe timp de ploaie, vedem cum toate apele reziduale și subterane și apele de suprafață se scurg direct în rîu. Este o situație alarmată și, cu siguranță, nu trebuie tolerată. Ne dăm seama că, dacă o sacoșă de plastic are nevoie de o sută de ani pentru a se descompune, ce cadou facem noi naturii pe sute de ani înainte. Este foarte urît ceea ce se întîmplă", a conchis ecologistul.
De menționat că 90 la sută dintre gropile de gunoi din Republica Moldova sînt neautorizate.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1770
- Populația:
- 3540 locuitori
Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.
Comentarii
(0)