Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iulie 2018, 10:40 views 13344
Punctele de trecere Cosăuți-Iampoli și Soroca-Ţekinovka și-au sistat temporar activitatea
27 iulie 2018, 10:40 views 13344

Punctele de trecere Cosăuți-Iampoli și Soroca-Ţekinovka și-au sistat temporar activitatea

Postul vamal de tip debarcader Soroca-Ţekinovka și-a sistat temporar activitatea, din cauza nivelului ridicat al apei în râul Nistru. Din același motiv, joi, 27 iulie, și-a sistat activitatea și postul vamal Cosăuți-Iampoli, care rămâne încă inaccesibil, transmite IPN.

Participanții la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere în cauză sunt îndemnați să se folosească de serviciile postului vamal Otaci-Moghileov-Podolsk (rutier).

Potrivit meteorologilor, până pe 28 iulie, în legătură cu trecerea viiturii pluviale și mărirea deversării apei din lacul de Acumulare Dnestrovsk până la 500 m3/s, în râul Nistru se prognozează creșterea nivelului apei pe sectorul de la satul Naslavcea până în orașul Soroca de la 0,4 m la 0,8 m, iar pe sectorul de la orașul Soroca până în orașul Dubăsari de la 1 m la 2 m.

Risc de inundații nu există.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

vama , avertizare , Cosăuți , Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
356 locuitori

Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.