15 octombrie 2012, 09:21 views 8517
15 octombrie 2012, 09:21 views 8517

Diplomat rus: Mai bine zece ani de tratative între Moldova și Transnistria decît o zi de război

Numărul de contacte între grupurile de lucru ale Republicii Moldova și Transnistriei nu  s-au transformat încă în calitatea muncii lor și nu au dus la nici un rezultat practic.

Potrivit agenției „Novii Reghion” acest lucru a fost declarat  la un briefing la Tiraspol de către  ambasadorul cu misiuni speciale a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Gubarev.

Diplomatul rus a fost invitat de Evghenii Șevciuk la aniversarea a 220 de ani ai orașului Tiraspol.

Potrivit ambasadorului rus, e greu de crezut că problemele acumulate în relațiile dintre Republica Moldova și Transnistria pot fi rezolvate în viitorul apropiat. "Dar, mai bine 10 ani de negocieri, decît o singură zi de război", - a spus Gubarev.

Cînd a fost întrebat despre perspectivele de cooperare între Transnistria și Rusia diplomatul a declarat că o astfel de cooperare este cel mai bine de dezvoltat la nivelul regiunilor din Rusia. Potrivit lui Gubarev, astfel vor fi stabilite contacte evitînd obstacolele birocratice inutile.

Cuvinte cheie:

Transnistria , Tratat , conflict , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
386 locuitori

Mincenii de Sus este un sat din cadrul comunei Mincenii de Jos, raionul Rezina. Satul este așezat pe un platou cu înălțimea de 273 m. Mincenii de Sus este situat la o distanță de 30 km de orașul Rezina și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 386 de oameni. Satul Mincenii de Sus a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.