Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 iunie 2012, 12:49 views 8614
20 iunie 2012, 12:49 views 8614

Noi tensiuni la Tiraspol?

Ieri, 19 iunie, pe traseul pretinsului lider, Evghenii Şevciuc, care se deplasa spre Arcul de Triumf pentru a comemora 20 de ani de la tragedia de la Bender, a fost găsit un dispozitiv exploziv.

„Pe strada Ermacov (la 40 metri distanţă de la Arcul de triumf) din oraşul Bender, într-un copac a fost depistat un dispozitiv exploziv – două TNT cu masa totală de 400 gr, la care lipseau siguranţele. Explozibilii au fost transferaţi la Batalionul "Delta" pentru reciclare", se menţionează într-un comunicat de presă al aşa zisului Serviciu de Securitate al Transnistriei.

Amintim că la 24 ianuarie curent, la Tiraspol s-a produs o explozie în blocul în care locuia ex-ministrul securității al așa numitei rmn Vladimir Antufeev.


Sursa:  tv-pmr.com

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.