Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

Festivalul dinastiilor folclorice la Şoldăneşti

Valorile creează familia - familia creează valorile. Familie unită - societate prosperă. Cu astfel de mesaje au venit la Sămăşcani zeci de familii din satele raionului, la primul festival al dinastiilor folclorice, organizat de direcţia cultură Şoldăneşti, informează trm.md.

Festivalul a debutat cu o paradă a portului popular. Iar participanţii la festival spun că sînt onoraţi să scoată din anonimat lucruri demult uitate şi să valorifice tezaurul folcloric moldovenesc.

Atmosfera festivalului de la Sămăşcani a fost întregită de expoziţii de obiecte confecţionate manual şi piese de port popular.

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.