Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 aprilie 2023, 14:00 Despre limba moldovenească views 1431
Cum merge reparația drumurilor în Moldova?
11 aprilie 2023, 14:00 Despre limba moldovenească views 1431

Cum merge reparația drumurilor în Moldova?

În contextul vizitei întreprinse în această săptămînă la Rezina, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a inspectat șantierul coridorului 10, o porțiune de drum de 36.5 km aflată în reparație.

Drumul urmează să fie dat în exploatare în vara anului curent și va asigura condiții sigure de circulație pentru 15 mii de oameni, 15 instituții de învățămînt și zeci de întreprinderi și uzine, transmite moldpres.

Drumul leagă localitățile Țînțăreni, Chiștelnița, Scorţeni, Meşeni, Ignăţei, Peciște, Pripiceni, Trifești, din raioanele Rezina și Telenești.

În satele Peciște și Ingnăței, care sînt traversate de coridorul 10, Lilia Dabija a avut o discuție cu primarii localităților despre proiectele implementate în cadrul Programului „Satul European”.

Potrivit Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, pentru satul Ignăței este prevăzută construcția sistemului de canalizare, pe o lungime de aproape 3 km, care va asigura accesul a 715 gospodării, cu peste 2000 de beneficiari, la condiții moderne de sanitație. În satul Peciște va fi construită o sondă arteziană și sisteme externe de aprovizionare cu apă. Prin aceasta va fi asigurat accesul pentru 234 de gospodării casnice, cu 710 de beneficiari la rețele moderne de apă potabilă.

Per total, în raionul Rezina sînt implementate nouă proiecte în cadrul Programului „Satul European”, în valoare de 35 milioane de lei (1,75 mln de euro). Două dintre acestea sînt deja finalizate. Proiectele acoperă necesități importante ale cetățenilor – de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, de iluminat stradal modern, renovare a grădinițelor etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reparația drumurilor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2201 locuitori

Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.