Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 decembrie 2016, 11:10 views 9661
Pomul de Anul Nou care a întrecut Chișinăul (Foto)
19 decembrie 2016, 11:10 views 9661

Pomul de Anul Nou care a întrecut Chișinăul (Foto)

La Nisporeni, în ajunul primei zile de iarnă, a fost instalat, chiar în centrul orașului, un brad de toată frumusețea.

Coincidență frumoasă: pomul a fost adus pe Piața Ștefan cel Mare din Nisporeni din curtea Liceului "Ștefan cel Mare" din Nisporeni. Are o înălțime de 15 metri și, de acum încolo, va sta neclintit aici pînă la finele lunii ianuarie, înfrumusețînd orașul spre bucuria și admirația localnicilor.

"De mult timp Nisporeniul nu a mai avut un brad atît de mare și de frumos!", a declarat cu satisfacție primarul Grigore Robu, după care a specificat: "Chiar dacă nu este împodobit deocamdată, totuși deja atrage asupra sa privirile încîntate ale trecătorilor". Dînsul a subliniat că nu a fost cheltuit nici un bănuț pentru brad. Or, cei de la Liceul "Ștefan cel Mare" s-au bucurat să scape de el, căci bradul, cu crengile sale voluminoase, punea în pericol acoperișul edificiului. Astfel, în final, toată lumea a rămas mulțumită: școala – pentru că și-a salvat acoperișul, primăria – pentru că n-a cheltuit nimic, iar orașul – pentru că s-a ales cu un brad demn de admirația tuturor.

Pomul de Crăciun a fost adus în piață mai ceva ca un rege, fiind însoțit pe drum de o escortă de mașini de poliție cu girofarurile și sirenele incluse. Mai mult decît atît, potrivit primarului, din cauza mărimii impresionante, bradul nu a încăput pe strada principală a orașului, iar transportatorii au fost nevoiți să-și croiască o cale de acces spre locul de destinație de pe o stradă adiacentă.

Tot din spusele primarului, angajații mai vechi ai primăriei și chiar ex-primarul de Nisporeni, Ion Gangan, au recunoscut că, în ultimii zece ani, Nisporeniul nu a avut un brad atît de mare ca acum.

Mai în glumă, mai în serios, Grigore Robu a declarat că în acest an orașul Nisporeni are un brad mai frumos chiar și decît Chișinăul. Același lucru l-au remarcat și mai mulți internauți pe Facebook. "Chiar și neîmpodobit, arată mai bine decît bradul din capitală", a scris Nelu Tulbure. Iar Greta NG a venit cu o propunere: "Ar fi frumos să împodobească bradul toți cetățenii orașului".

Cît privește aprinderea luminițelor de pe brad, în semn de început al sărbătorilor de iarnă, Grigore Robu a recunoscut că, deocamdată, nu poate spune cu exactitate ziua în care va avea loc evenimentul. "Cert este un lucru: sărbătorile vor începe cît mai curînd posibil, astfel încît Nisporeniul să fie în rînd cu țările europene", a subliniat dînsul, precizînd că primăria pregătește și alte surprize frumoase pentru nisporeneni în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

brad , Nisporeni , Chisinau , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1734
Populația:
1084 locuitori

Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.