Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 iulie 2015, 11:30 Artele decorative views 8464
Raionul Ialoveni – vizitat de o delegație din Lituania
Foto: ialoveni.md
15 iulie 2015, 11:30 Artele decorative views 8464

Raionul Ialoveni – vizitat de o delegație din Lituania

În cadrul parteneriatului dintre raionul Ialoveni și raionul Panevejhis, care prevede iniţierea unor legături economice şi culturale cu această regiune din ţara baltică, o delegație formată din 6 membri din cadrul administrației raionale Panevejhis a efectuat pentru perioada 1-4 iulie, 2015 o vizită de lucru în raionul Ialoveni. Vizita a prevăzut un schimb de experienţă în inițierea cooperării pentru implementarea unor programe concrete ale Comunităţii Europene, care vizează autorităţile locale şi regionale.

Delegația lituaniană a fost reprezentată de specialiștii principali din cadrul Departamentului Investiții și Relații Internaționale, Departamentului Apărarea Drepturilor Copiilor, Departamentului Învățământului, Cultură și Sport, Departamentului Contabilitate și Economie, directorul Centrului de Meșteșuguri Tradiționale și starostele de Panevejhis.

Aceștia au efectuat vizite de studiu în raionul Ialoveni, la mai multe obiecte importante de menire socială, economică și culturală, dar și au desfășurat o serie de seminare și instruiri, abordând subiectul consolidării atractivităţii pentru investiţii europene în regiune.

Amintim, că la finele anului 2008, administraţia raionului Ialoveni a încheiat un acord de colaborare cu administraţia raionului Panevejhis din Lituania, unul din obiective fiind facilitarea pe toate căile a schimbului de informaţii şi experienţă între specialiştii din diverse domenii, echipe sportive, lucrători din cultură, organizaţii de tineret şi studenţi.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

delegatie , partener , Lituania , Moldova , cooperare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.