Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 aprilie 2015, 15:52 Artele decorative views 9281
La Ialoveni va fi construit un centru pentru copii defavorizaţi
28 aprilie 2015, 15:52 Artele decorative views 9281

La Ialoveni va fi construit un centru pentru copii defavorizaţi

În satul Răzeni, raionul Ialoveni, a fost pusă piatra de temelie pentru un Centru de zi, finanţat de Fundaţia "Humanitas" din Zürich (Elveţia) în colaborare cu Consiliul raional. Scopul proiectului constă în educaţia şi integrarea socială a copiilor orfani sau a celor din familii defavorizate, relatează MOLDPRES.

Potrivit preşedintelui Fundaţiei elveţiene, André Kreis, "prin asemenea iniţiative sociale oferim şanse pentru o viaţă mai frumoasă şi o educaţie pentru viitor. Ne dorim să extindem acţiunile caritabile în mai multe localităţi din R. Moldova, asigurînd sprijinul necesar pentru copiii necăjiţi", a menţionat André Kreis.

La rîndul său, preşedintele raionului Ialoveni, Lilian Popescu, a dat asigurări că autorităţile locale vor susţine lucrările de construcţie a centrului.

Fundaţia „Humanitas" din Zürich de peste 15 ani desfăşoară activităţi de caritate în mai multe ţări europene şi sud-americane, axate în special pe creşterea, educarea şi integrarea socială a copiilor fără familie sau proveniţi din familii cu situaţie dificilă.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
739 locuitori

Iorjniţa este un sat din cadrul comunei Cosăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 739 de oameni. Satul Iorjnița a fost menționat documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.