Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 ianuarie 2013, 09:39 Sculptura views 9667
24 ianuarie 2013, 09:39 Sculptura views 9667

Copiii din Cărpineni, Hînceşti îşi doresc să păşească pe urmele lui Constantin Moscovici

Îşi doresc să păşească pe urmele renumitului naist Constantin Moscovici. Copiii din Cărpineni, Hînceşti, satul de baştină al artistului, au trecut pragul unei noi şcoli de arte, deschisă chiar în localitatea lor.

Mai mulți ani tinerii mizicanţi şi pictori din Cărpineni au învăţat în condiţii improprii, înghesuiţi şi îngheţînd la mîini.Acum, elevii din această localitate, dar şi din localitățile vecine au posibilitatea să se ocupe de muzică, desen şi dans într-un veritabil spaţiu educaţional.

La școală există patru colective artistice - ansambluri ale vioriştilor şi naiştilor, un cor și un taraf. Copiii vorbesc cu mîndrie despre pămînteanul lor, Constantin Moscovici. Renumitul naist a devenit un idol pentru micii artiști.

Sediul pentru şcoala de arte a fost oferit  de Primăria din localitate, iar reparația și amenajarea instituției a fost finanţată din bugetul raionului Hînceşti. Investiția valorează  1,5 milion de lei.


Cuvinte cheie:

localitati , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
1944 locuitori

Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.