|
Foto: provincial.md |
Locuitorii din Grigoriopol – fascinați de fizică (FOTO)
S-a organizat seminar teoretic-practic la disciplina fizica cu tema : „Utilizarea laboratorului digital în cadrul orelor de fizică". La seminar a fost prezenţi 15 profesori de fizică şi domnul IGOR EVTODIEV- DOCTOR HABILITAT ÎN ŞTIINŢE FIZICO-MATEMATICE. Evenimentul s-a petrecut în Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfînt" Grigoriopol, la data de 28 aprilie 2015 . Obicetivele seminarului au fost:
Creşterea calităţii lucrărilor de laborator (practice) în cadrul orelor de fizică. Organizarea şi proiectarea lucrărilor practice. Asigurarea calităţii procesului instructiv educativ conform curriculei şcolare la fizică.
Seminarul a început cu un salut din partea doamnei Eleonora Cercavschi director al Liceului Teoretic "Ştefan cel Mare şi Sfînt" Grigoriopol, apoi împerună cu profesorii de fizică am urmărit prezentarea în Power Point cu tema : „Utilizarea laboratorului digital în cadrul orelor de fizică". Conform agendei zilei s-a prezentat o oră publică în clasa a VIII-a, cu tema : „Fenomene electromagnetice", profesori Andrieş Valentina şi domnul Igor Evtodiev. A fost o lecţiei de sisematizare a cunoştinţelor, s-a aplicat metode tradiţionale cît şi cele netradiţionale. Domnul Igor Evtodiev a prezentat partea experimentală a lecţiei, a folosit tehnologii noi, a utilizat laboratorul digital. În urma acestei lecţiei elevii cît şi profesorii au rămas suprinşi plăcut. La acest seminar s-a demonstrat că importanța și rolul experimentului de laborator în predarea–învăţarea fizicii sânt incontestabile, deoarece acesta educă gândirea abstractă, analitică, raţionamentul deductiv şi inductiv, creează deprinderi de observare a lumii înconjurătoare şi de înţelegere a fenomenelor din natură.
"Ştiinţa merge înainte pe două picioare numite teorie şi experiment. Câte o dată este pus jos primul, altă dată celălalt, dar progresul continuu este făcut numai prin folosirea ambelor picioare." (Millikan).
Aduc sincere mulţumiri domnului Igor Evtodiev pentru implicarea în cadrul seminarului, deasemenea doamnei Eleonora Cercavschi director al Liceului Teoretic "Ştefan cel Mare şi Sfînt", doamnei Ctitor Valentina director adjunct pentru instruire şi întregului colectiv de profesori din Liceului Teoretic "Ştefan cel Mare şi Sfînt".
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1422
- Populația:
- 1583 locuitori
Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.
Comentarii
(0)