Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 octombrie 2017, 11:40 Pictura views 59045
Două localități au rămas fără energie electrică în urma vîntului puternic
30 octombrie 2017, 11:40 Pictura views 59045

Două localități au rămas fără energie electrică în urma vîntului puternic

Două localități au rămas parțial deconectate de la energia electrică în urma vîntului puternic din noaptea trecută.

Contactată de Agenţie, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Pușcașu, a specificat că este vorba de deconectări parţiale în orașul Glodeni și în localitatea Izvoare din raionul Florești. „La fața locului lucrează echipele specializate pentru restabilirea energiei electrice către consumatori. Pînă în prezent alte pagube nu au fost înregistrate", a spus Pușcașu.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 30-31 octombrie, sunt prognozate intensificări ale vîntului nord-vestic în rafale de pînă la 15-20 m/s, izolat de până la 21-25 m/s.

În aceste circumstanțe pompierii îndeamnă să fie evitată aprinderea focului în spații deschise pentru a nu produce incendii. La fel, oamenii sînt rugați să nu ardă resturile menajere și frunzele uscate, deoarece orice scînteie se poate răspîndi cu repeziciune. Salvatorii atenționează populația să evite cablurile și firele electrice căzute la pămînt și să apeleze serviciile competente în astfel de situații.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , energie electrică , vînt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1829 locuitori

Cuhneşti este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bisericani, Cot, Serghieni, Tomeştii Vechi și Cuhneşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1829 de oameni. Satul Cuhnești a fost menționat documentar în anul 1435.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.