Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iulie 2017, 11:30 Pictura views 4186
În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuinţe sociale
13 iulie 2017, 11:30 Pictura views 4186

În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuinţe sociale

În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuințe sociale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comitetul de supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II (UIP II), relatează MOLDPRES.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a afirmat că prin decizia Comitetului de supraveghere al UIP II s-a aprobat finalizarea unei construcții demarate la începutul anilor 1990. Va fi un bloc cu parter și patru nivele, apartamente cu trei, două și chiar cu o odaie. Costul total al proiectului constituie circa 1 mln de euro, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

De asemenea, Vasile Bîtca a precizat că, în perioada 2009-2011, în cadrul primei faze a proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră, în raionul Glodeni au fost construite 30 de apartamente sociale.

Locuinţele sînt repartizate de către autorităţile publice locale în locațiune.

Locuințele sociale în Republica Moldova sînt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, ce oferă țării noastre un împrumut de aproape 20,4 mln euro, pe un termen de pînă la 20 de ani. Pînă la sfârșitul anului 2018, cînd va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.