|
A fost înregistrată stema şi drapelul raionului Floreşti
Stema şi Drapelul raionului Floreşti au fost înregistrate în Armorialul General al Republicii Moldova.
Simbolurile localităţii au fost aprobate de Consiliul raional, iar ulterior şeful statului a emis un decret în acest sens, care va fi publicat vineri, 23 august, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.
Stema raionului Floreşti este un blazon ce reprezintă un scut tăiat în bară, sub formă de floare de crin, de cromatică în roşu şi aur. Scutul este timbrat de o coroană raională.
Drapelul raionului Floreşti reprezintă o pînză rectangulară, roşie, cu talpă galbenă, cu o floare de crin ieşind din talpă, de aceeaşi culoare.
Florești - vechi sat, ulterior tîrg boieresc, care mai apoi a devenit ocol, pe urmă plasă a județului Soroca, astăzi oraș, centru raional - este situat pe malul stîng al rîului Răut, la intersecția căii ferate Bălți-Rîbnița cu șoseaua națională Soroca-Bălți, la 131 km depărtare de capitala Republicii Moldova. Prima mențiune a localității apare în anul 1588.
Toponimicul orașului, inclusiv floarea reprodusă pe simbolurile raionului, are la bază cîteva variante. Principala versiune amintește despre un pisc pitoresc care se numea Rediul Florilor. Localnicii povestesc şi o legendă despre proveniența localității: "Cică, ar fi trăit cîndva, demult tare, aici Varvara, o doamnă foarte bogată și frumoasă care avea în proprietate pămînturi întinse pe ambele maluri ale rîușorului Răut, unde la porunca ei s-au sădit foarte multe flori care au și dat denumirea de Florești pe o parte a rîului și de Vărvăreuca pe cealaltă".
În acelaşi număr al Monitorului Oficial urmează să fie publicat şi decretul preşedintelui cu privire la înregistrarea stemei, drapelului şi imnului satului Mîndreşti, comuna Mîndreşti, din raionul Teleneşti.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1573
- Populația:
- 1267 locuitori
Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni. Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.
Comentarii
(0)