Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2024, 16:00 views 414
Pe aceeași undă cu Chișinăul
15 octombrie 2024, 16:00 views 414

Pe aceeași undă cu Chișinăul

Pe 14 octombrie, de sărbătoarea religioasă Acoperământul Maicii Domnului, locuitorii capitalei sărbătoresc Hramul orașului. Anul acesta Chișinăul va împlini 588 de ani.

Orașul nostru are o istorie interesantă și bogată, pe care zeci de ghizi o povestesc localnicilor și turiștilor străini. Printre ei este pur și simplu imposibil să nu-l observi pe ghidul Fiodor Evstigneev. Atrage ascultătorii nu doar cu povești, fapte și legende interesante, ci și cu chipurile artistice, în care se transformă ușor. În afară de munca în orașul natal, lui Fiodor îi place să călătorească. Astăzi el cucerește un deșert în China, la granița cu Mongolia. Cum se vede, acolo internetul funcționează intermitent. Dar chiar și în ciuda acestui fapt, jurnalista portalului Noi.md a reușit să discute cu ghidul Evstigneev în ajunul sărbătorii Hramul Chișinăului, și să-i pună multe întrebări despre istoria orașului nostru și despre atitudinea politicienilor, rezidenților, oaspeților capitalei și a lui personală față de ea.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
63 locuitori

Novaia Jizni este un sat din cadrul comunei Ofatinți din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 95 km de Chișinău. Populaţia satului Novaia Jizni alcătuia 63 de oameni în anul 2012. Satul Novaia Jizni a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.