09 octombrie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 581
De ce Ambasadoarea Marii Britanii a vizitat CEC din Moldova
09 octombrie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 581

De ce Ambasadoarea Marii Britanii a vizitat CEC din Moldova

Conducerea Comisiei Electorale Centrale din Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în Republica Moldova, Fern Horine.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, În cadrul dialogului a fost pus în discuție nivelul de pregătire al organelor electorale pentru referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024, precum și provocările întîmpinate.

Președinta Comisiei, Angelica Caraman, a relatat despre principalele activități de pe agenda instituției, în special cele ce se referă la desfășurarea campaniei electorale de către competitorii electorali, colaborarea interinstituțională, asigurarea supravegherii finanțării campaniei electorale desfășurate de candidații la funcția de Președinte și participanții la referendum.

Alte subiecte au ținut de activitatea organelor electorale inferioare și constituirea secțiilor de votare, accesibilitatea procesului electoral, informarea și educația electorală.

Oficialii au convenit să continue dialogul orientat spre oferirea suportului de dezvoltare și consolidarea proceselor democratice din țara noastră, prin organizarea unor alegeri corecte și transparente.

Unii internauți din Moldova consideră aceste vizite ale diplomaților străini la CEC drept amestec străin în alegeri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasador , Marea Britanie , CEC

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.