03 octombrie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1410
Elevii ar putea susține examen digital în clasa 4-a și centralizat în clasa 9-a
03 octombrie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1410

Elevii ar putea susține examen digital în clasa 4-a și centralizat în clasa 9-a

Mai mulți elevi din Moldova ar putea susține digital examenele de clasa a 4-a, iar ele de absolvire a gimnaziului vor fi organizate centralizat.

Dezvăluirea a fost făcută de către ministrul Educației Dan Perciun, în timp ce propunea Guvernului numirea Liliei Ivanov la conducerea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare.

„Pentru anul 2024-2025, urmează să regîndim procesul de examene de clasa 9, să le centralizăm, să asigurăm buna desfășurare a lor, cu respectarea standardelor de integritate”, a menționat Perciun.

Ministrul s-a referit și examenul are stabilește nivelul de cunoaștere a limbii. Potrivit lui, urmează să fie elaborat un mecanism, care va eficientiza procesul.

În același timp, elevii din clasele a 9-a și a 12-a ar putea avea un examen adițional, care va identifica nivelul de competențe digitale pe care aceștia îl dețin.

Cu referire la absolvirea claselor primare, ministrul a precizat că în cîteva licee s-a experimentat examenul digital, iar experiența ar urma să fie extinsă.

Precizăm că, la ședința de miercuri, 2 octombrie, cabinetul de miniștri a aprobat numirea Liliei Ivanov în calitate de directoare a Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Stanislav Cebotaru a devenit șef adjunct în cadrul instituției.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

elevi , examen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
715 locuitori

Roghi este un sat din cadrul comunei Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Conform datelor pentru 1 ianuarie 2009, populaţia satului constituia 715 oameni. Satul Roghi a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.