Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 aprilie 2024, 14:00 views 365
Ce interzice Primăria capitalei de Paștele Blajinilor
30 aprilie 2024, 14:00 views 365

Ce interzice Primăria capitalei de Paștele Blajinilor

Primăria Chișinău anunță că cimitirele municipiului sînt curățate și pregătite pentru sărbătoarea Paștelui Blajinilor, notează Noi.md.

Drumurile sînt pregătite, iar orarul transportului public care va circula în această perioadă a fost transmis spre aprobare.

"În acest an, am luat decizia să fie disponibile mai multe unități de transport în comun, aproximativ 80 de autobuze și 20 de troleibuze, în total aproximativ 100 de unități, care vor asigura transportul cetățenilor, inclusiv spre Cimitirul „Sfîntul Lazăr” în zilele de 12 și 13 mai", a spus primarul general, Ion Ceban.

Totodată, rutele C – D și 27 vor fi gratuite în cele două zile, cheltuielile fiind suportate de municipalitate.

"Ne-am asigurat că toate locațiile, rutele și itinerariile vor fi anunțate cu cîteva zile înainte, atît în transportul public, cît și prin intermediul site-urilor oficiale ale Primăriei și direcțiilor corespunzătoare", a adăugat primarul.

Totodată, pe teritoriul cimitirelor nu vor fi admise mașinile personale, iar autoritățile și poliția vor gestiona situațiile astfel încît persoanele cu nevoi speciale să nu întîmpine dificultăți. Primăria îndeamnă cetățenii să opteze pentru transportul public în aceste zile sau, cel puțin, să evite parcarea în preajma cimitirelor.

În plus, Primăria a solicitat ca, în apropierea cimitirelor, așa cum se întîmplă în fiecare an, să fie disponibile cîteva ambulanțe.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

primaria , Paștele Blăjinilor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1844
Populația:
773 locuitori

Țîghira este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Țîghira a fost menționat documentar în anul 1844.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.