08 decembrie 2017, 17:15 Rubrica vizitatorilor-autori views 9719
Proiectul Marelui Sigiliu de Stat al Republicii Moldova (Foto)
08 decembrie 2017, 17:15 Rubrica vizitatorilor-autori views 9719

Proiectul Marelui Sigiliu de Stat al Republicii Moldova (Foto)

Autori: pictor - David (artzapta); descrierea simbolismului - Stefan Sadovnicov, specialist în istoria heraldicii medievale, pictor-designer, literator.

Sigiliul de Stat al Republicii Moldova (proiect) reprezintă la imprimare o ștampilă rotundă, în centrul căreia se află imaginea Stemei de Stat a Moldovei, sub forma unui scut heraldic, pe care este plasat capul de bour cu o stea între coarne, un trandafir și o semilună pe părțile laterale, înscrise într-un cadru liniar dublat cu o rozetă cu șase petale, fiind decorată cu un ornament punctat și figurativ, cu o legendă circulară, scrisă cu litere majuscule: «REPUBLICA MOLDOVA», înconjurată de trei cercuri liniare, unul dintre care este completat cu elemente figurative.

La baza acestui proiect sînt sigiliile domnitorului moldovean Ștefan al III-lea cel Mare (1457-1504).

Cuvinte cheie:

proiect , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.