Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
29 februarie 2024, 18:00 Meşterii populari views 16792
Grigore Posternac - chipul lemnului (Foto)
29 februarie 2024, 18:00 Meşterii populari views 16792

Grigore Posternac - chipul lemnului (Foto)

Mîinile dibace ale meșterului popular Grigore Posternac, cu o nemărginită minuțiozitate și talent, dezvăluie buturugile în măști de personaje parcă ivite dintr-o lume din „povești".

În mîinile sale, bucățile de trunchi se transformă în măști ciudate, inspirate parcă dintr-o lume aparte, hazlie. Măști decorative de bărbat cu mustață stufoasă, din care se ivesc doi dinți răsuciți și rătăciți, chipuri vesele și parcă atât de cunoscute. Fiecare mască este unică, pentru că fiecare bucată de lemn își are ADN-ul său.

Meșterul preferă tehnologii tradiționale și ecologice, utilizează numai materie primă autohtonă, confecționează lucrări unice de colecție și lucrări în serii mici, pe care le prezintă la numeroasele expoziții, târguri și festivaluri din Republica Moldova și peste hotare.

Grigore Posternac
Telefon mobil: +373 68 559 524
Meșter popular, suvenire rustice
Email: grimipos61@yahoo.com

Sursa: issuu.com

Cuvinte cheie:

meșter , Meșteșug , lemn

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.