Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
27 martie 2014, 10:57 Meşteşuguri populare views 10049
Tinerii însuşesc tradiţiile populare prin prisma artei moderne
Foto: trm.md
27 martie 2014, 10:57 Meşteşuguri populare views 10049

Tinerii însuşesc tradiţiile populare prin prisma artei moderne

Studenţi de la Universitatea „Ion Creangă" din Chişinău, de la Universitatea din Tiraspol şi de la Colegiul de Artă din Tighina însuşesc tradiţiile populare în cadrul unui proiect.

Chiar dacă s-a învrednicit de un „Grand Prix" la Salonul Internaţional de ceramică, Sergiu Rotari, student al Universității „Ion Creangă", este deschis noilor experienţe și participă alături de alți tineri la atelierele organizate în cadrul proiectului.

„În cadrul atelierelor, revenim la cele mai străvechi tehnici de prelucrare ale ceramicii. Acestea erau aplicate încă înainte de a fi cunoscută Roata Olarului. Este vorba de modelarea lutului cu mîna", a declarat pentru Mesager Svetlana Pasecinaia, ceramistă din Ucraina.

În toate atelierele, studenţii lucrează de zor. În atelierul de imprimeu artistic, tinerii din Chişinău şi Tighina practică diferite stiluri de aplicare a picturii pe mătase.

În finalul proiectului, studenţii vor reveni la studii, dar se vor revedea în cadrul unei expoziții comune care va fi organizată în luna mai, la Muzeul de Artă din Tighina. Ulterior, o expoziție similară va fi organizată la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

cultura , tradiții , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.