Mergi spre compartimentul: Artele plastice
08 iunie 2018, 11:00 Pictura views 16557
Artistul plastic Olga Orlova a vernisat o expoziție personală (Foto)
08 iunie 2018, 11:00 Pictura views 16557

Artistul plastic Olga Orlova a vernisat o expoziție personală (Foto)

O expoziţie personală de pictură și grafică a artistului plastic Olga Orlova, la 85 de ani de la naştere, a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional "Constantin Brîncuși" din capitală.

Expoziţia cuprinde 67 de lucrări – portrete, peisaje, naturi statice – realizate de autoare de-a lungul anilor.

Olga Orlova a afirmat că întotdeauna i-a plăcut să picteze casele ţărăneşti şi vestimentaţia ţărănească şi că este îndrăgostită de frumuseţea stilului rustic.

La rândul său, criticul de artă Constantin Spînu a afirmat că Olga Orlova este un portretist remarcabil, în operele căreia chipurile umane ale anilor '60-70 sînt redate printr-o abordare monumentală, frumusețe estetică și o profundă încărcătură psihologică a modelului.

În alocuțiunea sa, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu a subliniat că protagonista manifestării face parte din generația de aur a artiștilor plastici din anii '60-70. "Olga Orlova a purtat faima Republicii Moldova departe de hotarele acesteia. Este o pictoriță bine cunoscută în întreg spațiul ex-sovietic. A participat la numeroase expoziții internaționale și a fost distinsă cu mai multe premii. Ea ne poate servi drept un model de artist plastic, cadru didactic și de om de mare omenie", a accentuat Dumitru Bolboceanu.

Olga Orlova s-a născut pe 19 august 1932 în oraşul Bender. În 1951 a absolvit Şcoala de pictură „I. Repin" din Chişinău. Prima expoziţie a avut-o în 1953 la Chişinău. În 1960 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. De-a lungul anilor, a participat la peste 100 de expoziţii de grup din ţară şi de peste hotare şi a avut mai multe expoziţii personale. Lucrările ei se păstrează în colecții publice și private din R. Moldova, Federația Rusă, Franța, Israel, Polonia și SUA.

Expoziția va fi deschisă pînă la 24 iunie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.