Mergi spre compartimentul: Artele plastice
04 iulie 2014, 16:37 Artele plastice views 11179
Salonul molDeco – unicul atelier de rame din Moldova recunoscut internațional
Foto: molDeco
04 iulie 2014, 16:37 Artele plastice views 11179

Salonul molDeco – unicul atelier de rame din Moldova recunoscut internațional

Art-salonul molDeco a intrat în circuitul internațional în calitate de atelier recomandat de Asociația Artelor Frumoase din Marea Britanie. Fondată în 1910, asociația Fine Art Trade Guild este un for de mare prestigiu, care cuprinde întreaga lume, inclusiv Statele Unite și Australia.

În urma unui examen riguros, proprietarii molDeco, Stela și Sergiu Moldovanu au obținut titlul de Commended Framer (Înrămător Recomandat), oferit pentru prima dată în Europa de Est.

Examenul a avut loc la Londra, într-un centru special amenajat, și a constat din două părți, după cum anunţă Stela Moldovanu. La teorie, trebuiau să răspundă la un set din 120 de întrebări legate de diferite aspecte ale procesului de înrămare, începînd cu materialele recomandate pentru utilizare, condițiile de confecționare a ramelor, precum și reguli stricte de recunoaștere și păstrare ale operelor de artă. Pentru partea practică, au prezentat şase rame confecționate în atelierul molDeco: tablouri pe pînză, picturi pe hîrtie și broderii. Încă un moment al examinării a fost testarea pe loc a capacității de cunoaștere a utilajelor.

„Titlul de Commended Framer este o mare realizare pentru noi, însă totodată și o mare responsabilitate pe care ne-o asumăm pentru a putea corespunde acestei înalte aprecieri", relatează Stela Moldovanu.

Salonul molDeco împlinește anul acesta 10 ani de activitate.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Moldova , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
118 locuitori

Frunzăuca este un sat din cadrul comunei Hrușca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Camenca și la 176 km de Chișinău. Populaţia satului Frunzăuca alcătuia 118 oameni în anul 2011. Satul Frunzăuca a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.