Mergi spre compartimentul: Teatrul
30 martie 2023, 11:00 Teatrul views 1603
La Chișinău a avut loc performanța teatrală în aer liber
30 martie 2023, 11:00 Teatrul views 1603

La Chișinău a avut loc performanța teatrală în aer liber "Teatrul Cehov schimbă orașul”

Luni, 27 martie, actorii Teatrului ”Anton Cehov” au ieșit din sala de spectacol și au evoluat într-un spațiu deschis - în stradă.

Performanța „Teatrul Cehov schimbă orașul” a avut loc chiar în Parcul Catedralei, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Pușkin. Evenimentul a fost organizat cu ocazia ”Zilei Internaționale a Teatrului, relatează jurnaltv.md.

Potrivit regizorului Daniel Munteanu, actorii și-au dorit să aducă teatrul mai aproape de oameni.

"Este ziua internațională a Teatrului, iar noi ne-am decis să nu așteptăm spectatorii la teatru, dar să ieșim afara și absolut gratuit să le prezentăm oamenilor puțină artă. - Ce mesaj? - Mesajul pe care vrem să-l transmitem oamenilor este următorul: noi, actorii, suntem aici, suntem alături și vă așteptăm mereu la teatru", a spus el.

Programul a fost unul deosebit, cu dansuri, monologuri, cîntece și povești dramatizate.

În cîteva minute, zona s-a umplut de oameni pasionați de teatru. Și cei tineri au rămas impresionați de spectacolul în aer liber.

Ziua mondială a Teatrului a fost instituită în 1961, de Institutul Internațional de Teatru și este marcată în fiecare an pe 27 martie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , teatru , Teatrul Cehov

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.