|
Haret: "Petiționarii nu înțeleg în al cui joc participă" (Video)
Șase angajați ai Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov", care au scris autorităților țării și organelor de control o petiție împotriva directorului teatrului-sînt pur și simplu niște țapi ispășitori și nu înțeleg al cui Joc joacă.
Despre aceasta a declarat directorul teatrului dramatic rus de stat "A. P. Cehov", artist al poporului Republicii Moldova, Constantin Haret, vorbind în cadrul emisiunii "Important" de la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.
El a menționat că varianta rusă a petiției, care ulterior a fost transmisă în limba de stat președintelui, Parlamentului, Guvernului și Autorității de integritate, nu a fost scrisă de cei care au semnat acest document și figurează în acesta.
"Cred că acești petiționari sînt pur și simplu niște berbeci și nu înțeleg în al cui joc participă. Nici chiar eu nu înțeleg pînă la urmă ce fel de joc este acesta, și care sînt "capcanele", - a spus Constantin Haret.
El a reamintit că pe parcursul a 10 ani, Teatrul Cehov a fost "atacat" de cîteva ori, dacă putem spune așa.
"Am avut un proces cu cazinoul. Teatrul Cehov a fost scos din lista întreprinderilor de stat care nu pot fi supuse privatizării. Actorii și spectatorii au adunat atunci semnături. În fața teatrului nostru au vrut să construiască o clădire cu 9 etaje. În cadrul unei întrevederi private mi s-a spus că pe locul acestei clădiri există un proiect de hotel", a menționat directorul teatrului Cehov.
"Eu cred că aici este ceva mult mai profund. Încă nu sînt pregătit să răspund la asta. Mi-ar părea foarte rău dacă voi descoperi că acești petiționari, acești actori, au jucat, iar ei sînt cu toții băieți buni, că au participat în jocul altcuiva și au fost folosiți de mîinile altcuiva. Nici măcar nu sînt sigur dacă ei știu cine a scris această scrisoare în limba rusă. Poate că nu știu cine a fost. Cei care au scris scrisoarea în limba rusă, ei nu participă în această petiție. Semnăturile lor nu sînt aici. Acești oameni care au semnat, au semnat petiția în limba de stat. Adică, autorii petiției sînt doi oameni care au întocmit scrisoarea în limba rusă, pe care apoi le-au dat-o petiționarilor, iar ei au tradus-o și au mers mai departe. Cu siguranță, că în spatele grupului de petiționari se află cineva și există interesele altcuiva", a subliniat Constantin Haret.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1978
- Populația:
- 1525 locuitori
Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.
Comentarii
(0)