|
Declarație: Criza la Teatrul de Operă și Balet rămîne nesoluționată
Atmosfera tensionată la Teatrul Național de Operă și Balet persistă, iar autoritățile de resort nu au întreprins deocamdată măsuri pentru a o ameliora.
Despre aceasta a comunicat pentru Noi.md consilierul președintelui în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.
În luna iunie curent mai mulți angajați ai Teatrului, printre care și artiști consacrați, au fost eliberați din funcții de către directorul instituției, Ion Grosu. Deși, Ministerul Educației a declarat că va iniția o anchetă internă și va comunica ulterior deciziile luate, acest lucru nu s-a întîmplat.
„Mă uimește tergiversarea situației respective, pentru că problema urma să fie soluționată cu mult timp în urmă. Ministerul are toate atribuțiile, pîrghiile de a liniști spiritele și de a readuce Teatrul de Operă, care este unicul de acest gen din R.Moldova, la normalitate. Cu părere de rău, eu nu înțeleg poziția ministerului. Referitor la manager, părerea mea, dar și a multor somități din domeniu este că el trebuia să fie demis. Trebuia să fie inițiată o investigație referitor la starea lucrurilor din teatru, iar funcția de director pe perioada investigației, să fie preluată de o altă persoană, de exemplu dl Nicolae Dohotaru, care deține o funcție înaltă administrativă", ne-a comunicat Corneliu Popovici.
Consilierul afirmă că a purtat recent discuții cu un grup de actuali și foști angajați ai teatrului, iar din spusele lor reiese că situația rămîne în continuare tensionată.
„După acele scandaluri, au mai fost semnalate nereguli în ceea ce privește angajarea unor noi regizor. (..) Din păcate nu s-a făcut nimic pentru depășirea situației de criză, neimplicarea ministerului va duce la agravarea situației, care nu este în interesul nimănui", a conchis Popovici.
Menționăm că luna iunie curent, conducerea Teatrului de Operă și Balet a refuzat să prelungească din motive neclare contractele cu 17 angajați. Directorul instituției, Ion Grosu, a fost acuzat de comunitatea artiștilor din Moldova că lovește în oamenii care au dus faima țării în lume și distruge, astfel, patrimoniul cultural.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1955
- Populația:
- 1 locuitor
Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.
Comentarii
(0)