Stilul de viață sănătos începe cu farfuria
Cu toţii am auzit mult despre stilul de viaţă sănătos. Totuşi, în ciuda faimei mondiale şi recunoaşterii tuturor medicilor din lume acesta nu este popular. De ce? Mulţi cred că ritmul nebun al vieţii noastre nu ne permite să stabilim voluntar anumite reguli şi limite de admisibilitate. Şi ei au, cu siguranţă, dreptate, dar modul de viaţă sănătos nu înseamnă supunerea legilor stricte şi privarea de ceva plăcut.
Baza unui stil de viaţă sănătos - o dietă adecvată. Ce înseamnă să mănînci corect? La această întrebare este dificil de răspuns, în ziua de azi sînt cunoscute o mulţime de sisteme de alimentaţie sănătoasă, fiecare dintre care este bună în felul său. Dar noi nu ne vom cufunda în această temă şi vom atinge doar regulile de bază ale nutriţiei sănătoase.
1) Dieta trebuie să fie diversă. Nu vă refuzaţi plăceri, mîncaţi şi beţi totul, dar nu uitaţi de măsură. Trebuie să reduceţi consumul de conserve, de zahăr, de copturi.
2) Beţi mai multă apă. Bînd înainte de micul dejun o ceaşcă de apă fiartă fierbinte, vă curăţiţi corpul, simplu şi efficient.
3) Nu mîncaţi prea mult. Luaţi aminte, mai bine mai puţin, dar mai des. Nu mîncaţi în grabă, mestecaţi cu atenţie. Cocktailul din legume este util pentru sănătate.
4) Începeţi fiecare masă cu fructe sau salata de legume. Nu este de dorit să consumaţi lichid imediat după masă. Pauza minimă trebuie să fie o oră.
5) Asiguraţi-vă de calitatea produselor. Fructele şi legumele ar trebui să fie proaspete, apa purificată, felurile de mîncare nu ar trebui să fie arse sau sărate, iar ulei trebuie să fie de calitate superioară. Treceţi pe lîngă rafturile cu carne grasă; grăsimile necesare le puteţi obţine din uleiuri (de porumb, de floarea soarelui, de arahide) şi peşte de mare.
6) Nu uitaţi că micul dejun este baza nutriţiei adecvate, şi el trebuie să fie solid, masa de prînz - de lungă durată şi să vă aducă cît mai multă plăcere, iar cina - hrănitoare şi uşoară.
Oare schema este complexă? Şi stiaţi că, nimic mai simplu decît această schemă de întărire şi menţinere a sănătăţii nu se poate imagina. Deci, depunînd un pic de efort, puteţi obţine rezultate uimitoare. Noi nu vă promitem munţi de aur, dar o sursă zilnică de energie, buna dispoziţie şi o stare sufletească bună, precum şi aspectul exterior excelent - toate acestea se obţin printr-un mod simplu şi accesibil ca alimentaţia corectă.
Sursa: ecology.md
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1704
- Populația:
- 1421 locuitori
Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.
Comentarii
(0)