07 iulie 2020, 16:30 Sănătate views 21363
07 iulie 2020, 16:30 Sănătate views 21363

De ce merele verzi sînt mai folositoare decît cele roșii



Dacă nu știți care mere este mai bine să cumpărați – verzi sau roșii, nu ezitați să le alegeți pe cele verzi. Merele verzi au un conținut redus de zaharuri. Din acest motiv, aceste fructe sînt recomandate și diabeticilor, dar și celor care vor să slăbească. Merele verzi mai contin mai multă vitmina A, C și fier decît cele roșii.

Merele roșii dulci dăunează dinților, deoarece acestea pot duce la apariția cariilor dentare. Merele acrișoare verzi sînt folositoare pentru persoanele cu aciditatea stomacului scăzută, iar cei care au aciditatea ridicată, este mai bine să prefere soiurile roșii dulci.

Cel mai bine este sa mîncati merele cu tot cu coajă, deoarece în aceasta se găsesc cele mai multe vitamine. Mai mult, coaja merelor are un conținut mare de fibre care contribuie la digestie.


Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

sanatate , fructe si legume , dieta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.