04 august 2024, 13:30 Sănătate views 71819
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre alcool
04 august 2024, 13:30 Sănătate views 71819

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre alcool

Cu bine și cu rele, băuturile alcoolice fac parte din viața noastră. Este important însă cum le consumăm și în ce cantități. Pentru că efectele adverse sînt multe și de cele mai multe ori periculoase.  Iată 10 lucruri de care trebuie să fii conștient atunci cînd bei alcool.

1. Alcoolul este considerat afrodiziac. Înlatura înhibitiile si încurajeaza socializarea. Cercetatorii de la Harvard au arătat că alcoolul stimuleaza oamenii să facă sex neplanificat într-o rată de 41%, spre deosebire de 8%, rata cînd nu au consumat alcool.

2. Pastilele de durere de cap nu au niciun efect. Cele mai bune sînt remediile anti-mahmureala. Poti începe cu o cafea fara zahar si fara lapte, doar cu sucul de la o lamaie stoarsa. Poti continua cu o supa de pui si cu cate o linguriță de miere luata la cîteva ore.

3. Alcoolul este o toxină, iar consumat în mod constant favorizează apariția cancerului la sîn, în cazul femeilor. De asemenea, el favorizează dezvoltarea tumorilor. 

4. Alcoolul nu este un stimulent, precum cafeina, și nu îți va da mai multă energie. Din contra, este sedativ.

5. Alcoolul dă naștere la următoarele probleme de comportament: agresiune, deschidere sexuală, vorbit în exces, dezvăluirea secretelor și depresie.

6. Alcoolul distruge calitatea somnului. Consumat în exces, acesta poate duce și la insomnii și distruge capacitatea corpului de a se reface.

7. Alcoolul favorizează celulita. Nu e chiar cel mai bun aliat al femeilor care țin la siluetă.

8. Alcoolul favorizează instalarea depresiei. Oamenii care consumă mult alcool au tendința să fie dezamăgiți de viața lor și să se îndoiască de propriile puteri. Acest tip de comportament este de-a dreptul distructiv și poate duce ușor la dependență.

9. Alcoolul favorizează apariția tulburărilor de sănătate mintală.  Cei care consumă alcool în exces au tendința să se supere usor, să aiba accese de furie asupra celor din jur și depresie.

10. Alcoolul distruge memoria, atît cea de scurtă durată, cît și cea de lungă durată. Iar asta pentru că distruge somnul. Iar informațiile adunate peste zi sînt procesate în timpul nopții.

Cuvinte cheie:

om , dauna , alcool

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.