03 ianuarie 2021, 14:00 Sănătate views 20601
03 ianuarie 2021, 14:00 Sănătate views 20601

Cum să întarești imunitatea?


Foto: okbody.ru

Există imunitate înnăscută și imunitate dobîndită. Imunitatea înnăscută este moștenită de la părinți și nu mai poate fi modificată pînă la sfîrșitul vieții.

Imunitatea dobîndită apare în urma suportării a diverse infecții sau după vaccinare, cînd organismul sintetizează anticorpi specifici fiecărui virus sau bacterie, care-i conferă organismului o protecție de durată.

Formarea imunității puternice nu este o sarcină simplă. Ce se cere de la tine? Cîntă, dansează, vizionează în mod regulat comedii.

Păstrează echilibrul intern

Emoțiile negative suprimă imunitatea. Prin urmare, este deosebit de important să păstrezi lumea ta interioara într-o stare de calm și echilibru. Mai des fă ceea ce te relaxează li te bucură.

Folosește imunostimulante naturale

Acestea includ, de exemplu, echinacea, ginseng, ghimbir, ambrozia. Consulați-vă cu medicul dumneavoastră.

Rîzi mai des

Oamenii de știință americani au descoperit că organismul răspunde la rîs cu reacțiile fiziologice, opuse la stres. În timp ce vizionați o comedie bună în sînge scad hormonii de stres, mușchii se relaxează, se produc endorfine, dar de asemenea se stimulează celulele imunitare responsabile pentru distrugerea virușilor și bacteriilor dăunătoare.

Dormi suficient

Un organism odihnit este mai rezistent. Fiecare dintre noi este diferit, astfel că și nevoia de odihnă este diferită. Uneori însă, pentru că sînt mult prea ocupați, oamenii uită de acest aspect și neglijează odihna. Totuși, încearcă să îți organizezi timpul în așa fel încît să-ți termini treburile în timp util, să ai vreme și pentru iețiri în oraș cu prietenii sau să te uiîi la televizor și să stai pe internet, dar și să dormi zilnic 7-8 ore, atît cît este recomandat.

Pozitivismul 

Starea psihică influențează sănătatea. Atunci cînd sîntem anxioși, depresivi, stresați, triști, în organismul nostru se produc multe modificări, sînt secretate substanțe cu rol hormonal, iar în activitatea sistemului nervos, care epuizează sistemul energetic, scad activitatea celulelor și de asemenea producția de celule albe (cu rol imun) și de anticorpi. Se cunoaște deja că psihicul poate declanșa diverse boli, existînd o specialitate care se ocupă cu astfel de situatții numită psihosomatică (psihologie medicală).

Ascultați sunetele naturii

O altă concluzie interesantă făcută de oamenii de știință britanici: se pare că imunitatea poate crește sunetul corect. Astfel, celulele sistemului imunitar sînt foarte active în timp ce ascultați muzica preferată sau sunete din natură (zgomot de pădure, strigătele delfinilor, etc).

Dansează și cîntă!

Oamenii de știință americani au descoperit că persoanele care cîntă în cor au imunitatea mai bună decît cea a colegilor lor. Crește imunitatea ca urmare a cursurilor de dans (apropo, acest lucru este adevărat cu privire la orice activitate fizică moderată): 10 minute de dans pe zi favorizează sistemul cardiovascular și activează imunitatea organismului.

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

sfat , imunitatea , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.