17 septembrie 2012, 14:51 Sănătate views 7141
17 septembrie 2012, 14:51 Sănătate views 7141

La Suceava numărul cazurilor de meningită a depăşit trei sute

Numărul cazurilor de meningită acută virală, înregistrate în judeţul Suceava a ajuns la 323, după ce în ultima săptămînă s-au mai internat cinci copii cu vîrste cuprinse între unu şi 13 ani, anunță Agerpres.

Medicii recomandă tuturor unităţilor de învăţămînt asigurarea condiţiilor igienico-sanitare corespunzătoare începerii activităţii, aprovizionarea cu substanţe dezinfectante necesare efectuării curăţeniei zilnice şi periodice a sălilor de clasă şi a grupurilor sanitare, realizarea unui grafic de curăţenie zilnică şi periodică (aerisire, curăţenie, dezinfecţie) pentru sălile de clasă şi grupurile sanitare, dotarea fiecărui post de spălare a mîinilor cu săpun lichid şi prosop de hartie, curăţenie şi dezinfecţie în incinta şcolii, inclusiv săli de clasă, autobuze, etc.

Cuvinte cheie:

Romania , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.