29 iunie 2019, 13:30 Sănătate views 4825
Două tipuri de medicamente vor fi eliberate gratuit
29 iunie 2019, 13:30 Sănătate views 4825

Două tipuri de medicamente vor fi eliberate gratuit

Toate punctele medicale din R. Moldova vor fi asigurate urgent cu medicamente împotriva scabiei și împotriva pediculozei. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Medicamentele vor fi eliberate gratuit tuturor persoanelor care vor avea nevoie.

Același ordin mai obligă ca în taberele de odihnă, în spitale, în instituțiile de învățămînt să fie efectuate controale medicale active pentru depistarea acestor maladii.

„Pe ușa instituției medicale, a primăriei, a magazinului, a poștei să se aplice postere sau anunțuri în care să fie scris cu litere de-o șchioapă: nu utilizați substanțe chimice cu scop de tratament a oamenilor, în special a copiilor. Aceasta ucide!", spune Ala Nemerenco.

UNICEF este gata să acorde asistență financiară pentru desfășurarea unei ample campanii de informare a populației cu privire la pericolul substanțelor chimice. „Mai tare decît pesticidele, omoară ignoranța. Și nu costă nimic să ne pese", a scris Ala Nemerenco într-o postare pe facebook.

Ministra Sănătății a amintit cele mai recente cazuri care s-au produs în R. Moldova în urma cărora au murit intoxicați cinci copii.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

medicamente , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.